Sitä ollaan täällä koneella kirjoittamassa vaikka on perjantai! Jo pitkän aikaa olen toteuttanut perjantaisin töiden jälkeen koneetonta, netitöntä siirtymistä vapaalle niin fyysisesti kuin pääkopan sisälläkin. Tämä joulukalenterin kirjoittaminen on saanut minut koukkuun. Siis aivan pikaisesti tämän päivänaihe ja rentoutumaan hyvän kirjan pariin :-)

Tämän päivänaihe on autoilu. Minusta on tullut todellinen autoilija. Tällä hetkellä ajan noin 30 000 vuodessa. Tämä tulee aika suurelta osalta työmatkoista, mutta on niissä vapaa-ajan ajojakin. Vaihdoin muutama vuosi sitten autoa ja olen tyytyväinen, koska se kuluttaa huomattavasti vähemmän kuin edellinen. Olen myös opetellut taloudellista ajotapaa. Niinpä autoni parhaimmillaan vie minua noin 3 l/ 100 km kulutuksella eteenpäin. Jos minulla olisi mahdollisuus ostaisin jonkun hybridin, mutta sellaisen että voisin luottaa, että pääsen sillä pois jostain metsätaipaleen päästä töistä.

Hyvä sivusto järkevään autoiluun löytyy Motivalta:

http://www.motiva.fi/liikenne/jarkeva_autoilu

Kun pari vuotta sitten kuljin lähes päivittäin Jyväskylään töihin kokeilin silloin jospa joku kaipaisi kimppakyytiä ja tarjosin kyytiä työmatkoilleni. Kukaan ei kysellyt. Ehkä en silloin löytänyt oikeaa kanavaa. Nyt näitä kimppakyytipalveluita on useampi. Jos sinulla on autossa tilaa niin kokeile jos vaikka joku olis menossa samaan suuntaan samaan aikaan ja tarvitsisi kyydin.

Tässä osoitteita:

http://www.greenriders.fi/

http://www.kimppakyyti.fi/

http://www.kyydit.net/

http://www.kimppa.net/

Turvallista ja taloidellista vihreää liikkumista joulun alla autoille!

 

415.jpg