Joulun odotus kaikkineen hössötyksineen voi olla joskus aika tuskaista aikaa. Silti siitä selviydytään vuosi vuodelta ja jälleen aloitetaan uusi vuosi.

Minua joulun odotusaika ja myös itse joulu on kotellut elämässäni useaan kertaan. En kuitenkaan aijo kirjoittaa tuskaisia joulun kokemuksiani vaan etsin toisenlaista näkökulmaa joulun odotukseen ja itse joulun viettoon.

Tänään aloin mietiskellä mitä joulun odotus voisi olla erilaisesta näkökulmasta. Olen pyöriskellyt tässä kotosalla ja etsinyt ratkaisua. Erityisesti positiivista eteenpäin vievää ratkaisua.

Nyt uskoisin sen löytyneen!

Minä kirjoitan joulukalenteria!

Joulukalenteri ei ole ihan tavanomainen kalenteri vaan toivoisin siinä voivani tuoda ensinnäkin itselleni ajattelimisen aihetta, mutta myös kaikille jotka joulukalenteriani lukevat.

Siis siirryn itse joulukalenteriin, jonka aiheet pohjautuu kirjaan Vihreän kuluttajan opas. Valitse ja vaikuta. Kirja on julkaistu suomeksi vuonna 1992 ja sen ovat kirjoittaneet J Elkington & J Hailes. Suomennoksen ja Suomen oloihin sen on soveltanut A Kilpelä. Kirjasta otan päivän aiheen ja sen sovellan tähän päivään. Mukaan voin laittaa linkkejä jos jokin aiheeseen sopiva sivu sille päivälle löytyy.

Toivon että sinä lukija saat tästä mukavassa muodossa ajateltavaa. Toivottavaa on että jos sinulla on jokin hyvä linkki aiheeseen sopien niin laita se kommentiin ja näin kaikkien tarkasteltavaksi.

Mukavaa joulun odotusta kaikille!