Olin ensiksi ajatellut että tänään toivottaisin vain kaikille hyvää itsenäisyyspäivää täällä blogissani. Äsken käväsin kuitenkin viemässä lajiteltuja jätteitä jätekatokseen ja mieleni muuttui. Ok, en kirjoitta tänään jätteistä vaan meidän Suomen ihanasta ympäristöstä.

Olen ympäristönhoitaja ja luontaishoitaja. Aikoinani tein paljon töitä hoitajana mm. shiatsuterapeuttina. Sitä työtä tehdessäni usein pysähdyin miettimään kysymystä: Miksi me sairastamme?

Tuohon sairastamiseen en aijo tarjota vastausta, tyhjentävää vastausta tuskin on kellään.

Siihen miten me voisimme ennalta ehkäistä ja sairastumisen tultua auttaa parantumisprosessia yhtenä vastauksena on YMPÄRISTÖ!

Kun käy vaikka siellä jätekatoksessa tai vaikkapa kaupassa tai ihan missä vaan. Voisimme koota kaikki aistimme ihailemaan ympäristöä. Kirjoitan ympäristöä koska meillä kaikilla ei lähettyvillämme ole todellista luontoa. Meidän tuntemuksemme ympäristöämme kohtaan auttavat meitä ennalta ehkäisemään sairastumista. Kun tälläisessä pakkasessakin nauttii siitä mitä näkee, hengittää syvään ja voi vaikka sanoa ääneen kylläpä Suomessa on kaunista. Tämä saa meidät hyvälle mielelle ja antaa kehollemme mielihyvän tuntemuksia. Tähän riittää ihan ikkunastakin ulos katseleminen ja ihasteleminen. Hetkeksi pysähtyy oman ympäristönsä äärelle.

Hyvää Suomen itsenäisyyspäivää kaikille ja ihastelkaa meidän ihanaa maatamme!

Näin me voimme hyvin ja koko Suomi voi hyvin :-)

 

 

25012012095.jpg

 

 

25012012087.jpg