Näin joulun aikoihin tulee menoja sinne ja tänne. Jo aikaisemmin kirjoitin autoilusta. Tänään kirjasta tuli liikennepolitiikkaa ja eri kulkumuotojen päästöjen vertailuja. No liikennepolitiikkaan sanon vain sen verran että tiestöt harvaan asutussa, pitkien etäisyyksien maassa on pidettävä kunnossa.

Mielestäni ei ole mitään järkeä siinä että meidän kaikkien tulisi asua joissain taajamakeskuksissa, jotta kaikki voitaisiin keskittää niihin. Maalla pitää voida asua! Maalla ihminen on suoraan kosketuksissa luontoon ja ihmisen luontosuhde kantaa elämää eteenpäin. Kuitenkin jokaisella tulee olla oikeus päästä esim. jonkun tapaturman sattuessa kohtuullisessa ajassa ambulanssilla sairaalaan hoitoa saamaan. Siis tiestö on pidettävä kunnossa.

Tällä hetkellä tuolla maanteillä tapahtuu paljon onnettomuuksia. Malttia ja järkeä liikenteeseen toivonkin. Olen muutamana päivänä seuraillut onnettomuuksia. Sen voi tehdä hyvin esim. täällä:

http://www.piipaa.info/

Joulun aikaan usea matkustaa jonnekin joulun viettoon. Niin meidänkin perhe. Aina voi tarkastella kulkuneuvo vaihtoehtoja paikasta toiseen. Meillä valinta osuu autoiluun, koska julkinen liikenne ei toimi niin että sitä voisi hyödyntää matkustamisessa.

Suosittelen seuraamaan CO2-raporttia. Siellä julkaistaan hyvää uusinta tietoa mm. autoilusta ja liikkumisesta. Sivustoilta voi seurata miten Suomen CO2 päästöt toteutuu.

http://www.co2-raportti.fi

Mukavia turvallisia matkoja kaikille joulun aikaan.

 

nyt+vauhdiksi+01.jpg