Valoa pimeään ja joulu lähestyy. Tämän päivän aiheeksi osui valaistus. Minä kuuliaisesti olen vaihtanut suunnilleen kaikki hehkulamput energiasäästölamppuihin. Oikeasti en koskaan pitänyt päätöksestä siirtyä energiansäästölamppuihin, koska ne on ongelmajätettä. Vuosia sitten Mauri Pekkarinen jossain TV-ohjelmassa lupasi että, energiasäästölamppujen palautusjärjestelmä tehdään toimivaksi. Ehkä keräysjärjestelmä on vähän toimivampi nyt, mutta silti ne on ongelma.

Täältä löydät lähimmän kaupan joka ottaa energiasäästölamppuja vastaan:

http://www.elker.fi/fi/Ajankohtaista/lamppuja-vastaanottavat-kaupat-listautuvat

Ok, pelastukseski tuli LED-valaisimet. Vielä en ole hankkinut yhtään LED-valaisinta, mutta varmaan sekin päivä koittaa. Olen kyllä ilolla huomannut sen että aika moni on siirtynyt joulu- tai talvivalaistuksessa uuteen LED-valaistukseen.

Lampputieto sivustolta löytyy ihan hyviä vinkkejä valaistuksen valintaan:

http://www.lampputieto.fi/

Taidan olla hieman laiska aloittelemaan joulun. Minulla on tässä pöydän vieressä ikkuna, jossa on valmiina koko vuoden ollut joulutähtivalaisin. Vielä en sitä ole sytyttänyt. Voisinkin sen tehdä nyt tämän 11.12.12 päivän kunniaksi vai odottaisiko huomiseen tuohon maagiseen 12.12.12 päivään ja voisi sytyttää tähden kello 12:12!

Tunnelmallista joulun odotusta!

 

01012012007.jpg