Päivän aiheeksi tuli luonnonkukat. Näin joulun aikaan meillä Suomessa ei kyllä luonnonkukkia kohtaa. Ainakaan ihan elävinä ja hyvin voivina. Voihan luonnonkukkiakin laittaa sisälle kasvamaan, mutta ei ne enää ole luonnonkukkia vaan sisäkukiksi kasvatettuja.

Jouluun kuuluu joulun kukat. Kyllä ne on keskelle talvea pisristystä tuovia kaikessa kauneudessaan. Tänään laitankin tähän muutaman linkin koskien joulukukkia.

Kotilieden artikkelissa oli joulukukkien uusista trendeistä:

http://kotiliesi.fi/joulu/joulupuuhaa/joulukukat-ja-uudet-trendit

Marttojen sivuilta löytyi joulukukkien hoito-ohjeet:

http://www.martat.fi/joulusivut/joulukukat/

Sitten vielä joulu.infon joulukukat juttu:

http://www.joulu.info/joulukoristelut/joulukukat/

Etsin tänään kuvistani kuvaa äidin jutuista, mutta en löytänyt sitä kuvaa mitä kaipailin.

Muutama joulu sitten äitini teki jäälyhdyistä käytävän jouluksi. Jäälyhtyjen sisälle hän oli laittanut joulutähden lehtiä kiinni pienellä sinitarrapalalla ensiksi ämpärin seinämään ja sitten vesi ämpäriin. Sen jälkeen hän jäädytti veden yön yli ulkona. Jäälyhdyt olivat todella kauniita kynttilän valon niistä loistaen. Joulutähden terälehdet loivat aivan uuden tunnelman.

Itse ideoin että kahvipussista voi tehdä aivan samoin joulukoristeita jäälyhdyn sisälle. Kokeilinkin sitä yksi talvi, mutta onnistuin jäädyttämään veden umpijäähän. Joten niistä tuli koristeltuja jääpalikoita eikä jäälyhtyjä. Täytyis testata uudelleen. Nytkin on ulkona sen verran tiukka pakkanen että jos sinne ämpärin yön ajaksi vie niin se on aamulla aivan jäässä.

Tunnelmallista joulunaikaa kukkien kera.

09042012281.jpg

Luonnonkukkia voi talvella ihailla kuivattuina.Tässä myös toinen idea koivun tuulenpesästä tehty sisätiloihin sopiva valaisin. Nämä siis äitini ihania tekemisiä.