Tämän päivän joulukalenterin aiheeksi tuli kasvihuoneilmiö. Juupa juu. Tämä on niitä aiheita joita tässä viimeisten vuosien aikana on saanut ensinnäkin opiskella perinpohjaisesti ja sen jälkeen kouluttaa muille. Käytännön läheisesti kuitenkin näin joulun alla kasvihuoneilmiötä tarkasellen voisi sanoa että, ikuinen kysymys näin joulun alla on onko meillä Suomessa jouluaattona lunta.

Tällä hetkellä tilanne näyttää hyvältä. Jopa me Keski-Suomessa asuvat olemme saaneet hienoisen lumipeitteen. Se kylläkin on täällä niin ohut tällä hetkellä, ettei tarvita kuin muutama suojainen ja vesisateinen päivä ja kaikki lumi on mennyttä. Siis se mikä jouluaattona tulee lumitilanne olemaan on täysin arvoitus.

Mielenkiintoista on se että lapsuuteni Helsingissä viettäneenä tiedän kuinka usein olin kateellinen Keski-Suomalaisille serkuillemme kun, heillä oli niin kaunis luminen jouluaatto ja me Helsingissä vietimme mustaa joulua. Nyt Helsinki saa lumipeitteen ennen meitä täällä Keski-Suomessa, joten jälleen osat on vaihtuneet.

Itse kasvihuoneilmiöstä on muutamia hyviä sivustoja, joita voi käydä lueskelemassa.

Tässä esimerkiksi yksi: http://ilmasto.org/

Ilmatieteenlaitoksen sivuilta voi käydä kurkistamassa mm. tulevaa säätä. http://ilmatieteenlaitos.fi/

Mukavaa lumista joulun odotusta kaikille!
Luminen kallioseinämä