Tänään oli tarkoitus kirjoittaa ihan muusta, mutta tämä nyt nousi pintaan.

Meillä on aika paljon vanhoja VHS video kasetteja ja onneksi on vielä kaksi konetta millä niitä voi katsoakin.

Omat joskus 80-luvun lopussa tallentamani musiikki- ym. ohjelmat olen jo laittanut jonnekin säilöön. Mitä todennäköisemmin niille täytyy vain keksiä jonain päivänä joku uusiokäyttö. Toisaalta niissä on jotain tosi hyviä juttuja esim kolme tuntia täynnä Jimi Henrixiä. No siitä voi olla montaa mieltä, mutta itselleni Jimi on ollut yksi innoituksen lähde, jos sen nyt näi voisi sanoa:-)

Mutta nyt varsinaiseen juttuun miksi aloin tänään näistä kaseteista kirjoittamaan.

Mikael kysyi voiko hän rakentaa kaseteista (siis koteloista) autotallin Hummerille. Juu voit rakentaa. Sitten alkoi rakentaminen ja nyt on laivan tekeminen vuorossa. Siinä samassa aloin ensiksi muistella mistä kaikkialta noita kasetteja on meille tullutkaan. Osa niistä on sisaren pojan vanhoja ja hän on jo aikuinen. Osa on ex:n aikuisten tyttärien vanhoja. Ellalle on niitä ostettu aikalailla ja ne on Ellan omassa jemmassa ja tarkkaan vartioituna ettei niitä kukaan katso liian paljon ettei ne kulu. Sitten on ne jotka on nyt Mikaelilla käytössä, niistä osan olen myös ostanut ihan viime aikoinakin kirppareilta käytettyinä. Onneksi ovat olleet ihan toimivia, koska VHS video kasetteja ostaessa ei koskaan voi tietää onko se kulunut käytössä, onko joku kone jossain välissä imassut sen sisuksiinsa. :-)

Sitten siihen rakentamiseen. Kun nyt Mikael alkoi kaseteista rakentaa, muistin mitä kaikkea Ella niistä aikoinaan rakenti. Kasetit olivat barbi ja prätsi leikkien kulmakivi. Niistä rakennettiin kaverin kanssa mitä mahtavampia koteja, joissa oli monta huonetta ja kasetit toimivat myös sänkyinä ja sohvina ym. Kaseteista rakennettiin myös isot piha alueet ja sitten oli hevosten tallit ja aitaukset.

Täytyy kyllä sanoa että VHS video kasetit ovat olleet todellä käytännöllisiä. Niiden kotelot ovat juuri sopivan kokosia niin että ne pysyvät pystyssä miten päin vaan. Vaikka ne kyllä ovat vieneet myös paljon tilaa ja siis edelleen niille täytyy keksiä hyllytilaa, jotta ne olisivat jotenkin järjestyksessä. Tässä mielessä nykyiset DVD videoiden kotelot ovat käytännöllisempiä, mutta ne ei toimi niin hyvin rakentaessa kuin VHS kasetit toimivat.

Mitä teillä on rakenneltu VHS kaseteista?

Onko kukaan keksinyt niille mitään järkevää uusiokäyttöä?