Tälle päivälle todella sopivasti aiheeksi osui luontomatkailu ja Suomen kansallispustot. Eilen olin kokousmatkalla Seinäjoella LUMAKO-hankkeen kokouksessa. LUMAKO hankkeen puitteissa tehdään opintomatka jossa, perehdytään Grünewald -virkistysmetsän hoitamiseen, ulkoilukohteisiin ja -reitteihin sekä kaupungin viheralueiden hoitoon liittyviin ratkaisuihin.

Voi että olispa ollut mahdollisuus lähteä mukaan. Ehdottelin hieman maailman ympärysmatkaa kaikille merkittäville kosteikoille. Minua niin kiehtoo kaikki kosteikot ja tänä vuonna on ollut mahdollisuus käydä muutamilla Suomen luontaisilla ja rakennetuilla kosteikoilla.

Tänään oli Äänekosken tarkastuslautakunnan kokous. Äänekosken talous on alijäämäinen, mutta ei koskien oston takia niin kuin Konneveden talous. Toisaalta miten hienon päätöksen Konnevesi tekikään ostaessa kosket. On myös hyvin mahdollista että, ne ovat tärkeässä asemassa uuden perustettavaan kansallispuiston suhteen. Minulle tietysti tutuin kansallispuistoistamme on Pyhä-Häkin kansallispuisto.

Tässä tietoa neljästä kansallispuistoaloitteesta:

http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=424830&lan=fi&clan=fi

Vaikka ulkona paukkuu pakkanen voi aina mielikuvissaan tehdä matkoja mitä ihanimpiin paikkoihin. Näin joulun alla onkin mukava välillä rentoutua ja haaveissaan matkustaa milloin missäkin.

Mukavia mielikuva luontomatkoja kaikille. Tietty voisi sitä ihan oikeasti lähteä jonnekin luontomatkalle.

Mihin sinä matkustaisit juuri nyt?

 

14042012381.jpg