Tänään meinaa olla pääkoppa todellakin vapaalla, joten aivan lyhyesti päivänaiheeseen. Tälle päivälle osui uusiopaperi. Kaikkihan me tiedämme mitä ruskeampaa paperia käytämme sitä parempi ympäristön kannalta. Meillä on vaan totuttu niin hienoihin valkoisiin paperilaatuihin.

Minä tarkistan aina wc-paperista, että se on uusiopaperia ja talouspapeia meillä ei edes käytetä. Joskus tulee nenäliinoja ostettua, ettei tarviste wc-paperirullaa tunkea käsilaukkuun. Toisaalta voisi kanssa ihmisetkin joskus hieman haukotella, kun aina nuhan sattuessa kaivaisin wc-pareria käsilaukusta. Ehkä se voisi olla huvittavaakin. Niin ja ainahan sitä voi mennä naistenhuoneeseen niistämään :-)

Joulun alla suuri kulutus onkin lahjapapereilla, joita ei edes voida kierrättää. Minä erehdyin noin viisi vuotta sitten ostamaan kiireissäni nipun joululahjapapereita ja niitä on edelleenkin. Kun ne saan kulutettua loppuun siirryn johonkin toisellaiseen pakkaustapaan.

Sain tässä eräältä uusiotuotantoon ja muuhun kierrätykseen erikoistuneelta kolleegalta erittäin hyvän vinkin. Kaikkihan me tiedämme että lahjat voi kääriä sanomalehteen, mutta oletko koskaan ajatellut, että käyttäisit aikaa siihen että etsisit sopivia uutisia. Se voisi olla todella piristävää, kun on käärimässä lahjaa jollekin tietylle henkilölle, niin istuu rauhassa selailee lehtiä ja etsii niistä ajatuksella tekstin, joka sopii juuri kyseiselle henkilölle. Tämän tekstin sitten sijoittaa lahjan käärimisessä niin, että se tuleen päällimäiseksi. Näin ystävä sen huomaa ja lukee.

Ainahan sitä voi tietty tehdä itse paperia ja tehdä näistä arkeista kääreet lahjoille. Silloin mielestäni, käärre on jo lahja!

Mukavaa joulun odotusta ja mahdollisesti mietintää miten paketoisin joululahjat tänä vuonna!

 

05042011_011.jpg