Tämä uusi sosiaalisenmedian aikakausi tuo mukanaan erilaisia mietintöjä. Noin puolivuotta sitten aloin miettimään mitä eräälle vanhalle ystävälleni kuuluu? Olin hänet löytänyt uudelleen facebookin myötä. Mielin etten ollut pitkään aikaan lukenut hänen omaan profiiliinsa laittamia päivityksiä. Katselin häntä facebook kavereistani, mutta en löytänyt. Etsin häntä haulla, mutta en löytänyt. Löysin kyllä saman nimisiä ihmisiä, mutta en enää voinut tunnistaa heitä ketään etsimäkseni ystäväksi.

On totta mitä sanotaan että ihminen pystyy olemaan noin 150 kaverin kanssa jonkin näköisessä vuorovaikutuksessa sosiaalisenmedian kautta. Useat ystäväni ovatkin siivoilleet facebook kavereitaan eli poistaneet ne joiden kanssa ei oikeastaan ole tekemisissä. Varmasti itsekin olen tullut poistetuksi monen facebook kaverin kavereista. Tämä on mielestäni aivan ok, koska jokaisella meillä on oikeutensa valita kuinka esim. facebookkia käyttää.

Itselläni on hieman toisellainen tarkoitus esim. facebookin käyttämisessä. Minulla on kavereissa todellisia ystäviä ja niitä ihmisiä joita en ole koskaan tavannut, mutta meitä yhdistää jokin yhteinen toiminta ym. On myös niitä kavereita jotka ovat aikoinaan olleet hyvin läheisiä ja erittäin ihania ystäviä. Aika vain menee eteenpäin ja tässä hetkessä on ne ystävät, läheiset, kaverit, tutut joita tapaa myös ilman facebookkia, mutta facebook luo mahdollisuuden uuteen vuorovaikutukseen.

Muutama päivä sitten tuli mieleeni eräs rakas ystävä keneen en ole ehtinyt pitämään ollenkaan yhteyttä. Tietty menin hänen profiiliinsa ja huomasin hän ei ole päivittänyt yhtään mitään lähes vuoteen! Täytyy sanoa, että olin hieman järkyttynyt! Aloin heti miettimään milloin olen hänestä viimeksi kuullut ja onko joku toinen yhteisistä ystävistäni laittanut esim. facebookiin jotain sellaista mistä osaisin hieman tulkita missä mennään. Tiedän että tämä selviää kyllä aikanaan, mutta tällä hetkellä olen epätietoisuuden verhon peittämä.

Mitä näille ystävilleni on tapahtunut? Missä te olette?

Onko minun edes tarpeen todella tietää mitä heille kuuluu vai olenko minä vain utelias!

Meistä kukaan ei ole tullut tänne jäädäkseen. Jokainen lähtee jonain päivänä. Tänä aikana mitä itse olen facebookia käyttänyt vuodesta 2008 ei kukaan ystävistäni ole lähtenyt toiselle puolelle, viimeiselle matkalle. Ystävieni ystävät ovat kyllä kokeneet surua ystävän ja läheisen poismenosta. Joidenkin läheiset ovat saaneet käyttäjätunnukset ja kertoneet läheisensä poismenosta hänen omalla profiilillaan. Sosiaalinenmedia on myös uusi kanava yhteisen surun kokeimiseen ja jakamiseen.

Mitä tehdä epätietoisuudelle? Antaako vain olla ja jatkaa eteenpäin!

Näin me todennäköisesti teemme. Näin me myös suojelemme itseämme ja pystymme paremmin jatkamaan omassa arjessa!

Tänään on edes menneiden läheistemme, ystäviemme, kaveriemme ja tuttujemme muiselun hetki.

Rakkaudella teitä muistellen!

Te rakkaan ystäväni joita en ole viimeisen vuoden aikana missään kohdannut, kun kuljette täällä jossain matkallenne rakkautta, iloa, valoa ja voimaa toivottelen!
Jos oletten viimeiselle matkalle lähteneet, sen matkan rakkaudella siunaan! <3 <3 <3