Välillä tuntuu aivan siltä että ajalla on todellakin siivet. Tämä vuosi 2013 on alkanut vauhdikkaasti. Omassa elämässäni on monia uusia käänteitä. On valmistuminen, uuden työvuoden suunnitteleminen ja henkilökohtaisessa elämässä niin haasteita kuin iloja.

Olen jo usen vuoden ajan käyttänyt vuoden vaihteen uuden tulevan vuoden suunnittelemiseen. Olen huomannut että näin olen löytänyt elämälleni rytmin seuraavalle vuodelle ja on ollut raamit joiden puitteissa on ollut hyvä mennä eteenpäin.

Aikoinaan tälläisen ohjeen itselleni kirjoitin ylös:

  • Suunnittele päiväsi ennen kuin olet päättänyt sen.
  • Suunnittele viikkosi ennen kuin olet päättänyt sen.
  • Suunnittele kuukautesi ennen kuin olet päättänyt sen.
  • Suunnittele vuotesi ennen kuin olet päättänyt sen.
  • Suunnittele elämäsi ennen kuin olet päättänyt sen.

Tänä vuona käytin visuaalisointia ja bagua karttaa. Se vain tuntui mukavimmalta tavalta tehdä suunnitelma tälle vuodelle, tietty tähtäimessä myös pitemmän ajan päämäärä.

Tällä viikolla huomasin töissä, että olisi hyvä aika aloittaa kunnollisen ajanhallinnan toteuttaminen. Kun huomaan että on suunnitellut runsaasti tekemistä, niin jottei iskisi paniikki on todellakin toteutettava 20/80 sääntöä. Tällöin on priorisoitava siihen 20 prosenttiin, jolla tehdään 80 prosettia varsinaisesta tuloksesta. Tämä todellakin päteen niin kotona kuin työssä, niin vapaa-aikana kuin opinnoissakin.

Oletko sinä tehnyt tälle vuodelle suunnitelman ja löytänyt se 20 % johon kannattaa panostaa täysillä?

Kaikki ei suinkaan olen niin täydellistä, itselläni on vielä muutama hienosäätö tekemättä ^..^

 

bagua+3.JPG

 

Tämä bagua kartta on Anja Banksin sivulta http://www.anjabanks.com/fsbagua.htm.